Parby

Du er her:   Hjem > Områdets historie > Sagn & myter > Hvordan Odsherred blev skabt
top
Page
  .

Hvordan Odsherred blev skabt

 

En trold, som boede i den sydlige del af det, der senere blev til Odsherred, var blevet rigtig godt vred på en kirkeklokke, hvis irriterende bimlen han kunne høre helt over på Ebeltoftkanten.

 

Da hans arrigskab en dag blev rigtig stor, tog han sine ene vante og fyldte den med jord. Jorden han gravede op til at fylde tommelfingeren med blev til Svinninge Vejle, og jorden til luffen blev til Lammefjorden. Her strømmede vandet ind og fyldte fjorden ud, og herved fremkom Vejrhøjbuen.

 

Trolden kastede vanten over skulderen og gik så op mod Ebeltoft. Han vadede arrigt af sted, og godtede sig ved tanken om, at han ville kaste vanten over vandet, og smadre kirken i Ebeltoft.

Men da han skulle til at smide vanten, mærkede han, at næsten al jorden var drysset ud af et hul. Jorden havde lagt sig pænt efter ham, og Asmindrup bakken, Højby og Lumsås var forhøjet en hel del. Da han så det, blev han så vred, at han smed resten af jorden fra sig, og det blev til Gniben og Sjællands rev ... og det er ganske vist!

 

 
« forrige top næste »
top
Menu

 

 

 

 Aktuelt Odden-vejr DMI

  link

 

           

 

 

Login