Parby

Du er her:   Hjem > Flora & Fauna > Husmår
top
Page

 

 
 

 

Størrelsesforholdet fremgår af en str. 45 herresko.

 

Husmåren er almindelig på lofter

 

Husmåren holder af at bo i lune reder, og derfor er den blevet mere og mere almindelig på lofter, hvor den indretter sig i isoleringen. Det betyder samtidig, at den kan beskadige isoleringsmaterialer, så isoleringsevnen svækkes.

 

Måren støjer og lugter

 

Måren støjer og lugter ubehageligt. Den larmer almindeligvis langt mere end mus og rotter. Du kan kende dens ekskrementer på, at de er ca. 8-10 cm, og består af bl.a. hår, fjer og knoglerester. Og måren er så pernitten, at den ofte vil finde et fast sted at besørge, og netop brugen af disse ”toiletpladser” adskiller den fra andre ufrivillige husdyr.

 

Afspær huller i taget

 

Måren skal afskæres adgang til huset. Du skal gennemgå taget for huller, og selv et lille hul på størrelse med et hønseæg kan være nok. Hullerne skal afspærres, men sørg for, at der stadig er ventilation fx ved at bruge trådgitter i ventilationskanalerne.

 

Fang måren i en fælde

 

En fælde er ofte det mest effektive, hvis du har fået husmåren inden døre. Du kan selv købe en fælde, eller få et skadedyrsfirma til at opsætte den for dig. Du kan også forsøge at stresse måren med lys og støj. Du kan sætte en lampe og/eller en radio op, som du kan tænde og slukke for nedefra. Miljøstyrelsen gør opmærksom på, at der i øjeblikket ikke er nogen godkendte kemiske midler til at bekæmpe mår – tværtimod er flere midler takseret som sundheds- og miljøskadelige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« forrige top næste »
top
Menu

 

 

 

 Aktuelt Odden-vejr DMI

  link

 

           

 

 

Login